vaccin-babiesOra de Sibiu: SURSE: Vaccinul anti-hepatită, cauza îmbolnăvirilor pe bandă rulantă în rândul bebeluşilor!

Cotidianul Argeş Plus prezintă o ipoteză şocantă privind cazurile grave din aceste zile, soldate cu un deces şi îmbolnăviri pe bandă în rândul bebeluşilor din Argeş, pentru care Ministerul Sănătăţii şi alte foruri abilitate nu au emis până acum nici o explicaţie plauzibilă.

Redăm semnalul publicat de jurnalistul Dan Badea, însoţit de numeroasele comentarii provocate de acesta. Conform surselor acestuia este vorba de Vaccinul anti-hepatită Euvax B Pediatric. Dan Badea este redactorul-șef al publicației Argesplus.ro. […]

De altfel, cititorii săi – multe mame cu copii distruşi de vaccinuri – îi confirmă supoziţiile în comentariile avizate de mai jos:

În timp ce oficialii Ministerului Sănătăţii şi ai Direcţiei de Sănătate Publică Argeş se întrec în supoziţii, pentru a inunda mass-media, câţiva medici argeşeni au oferit publicaţiei noastre o variantă credibilă a adevăratei cauze a îmbolnăvirilor.

Până acum este clar că bebeluşii nu s-au infectat în Spitalul de Pediatrie. Nu există nici vreun focar de infecţie, copiii provenind din mai toate zonele Argeşului.

Toţi aceşti 27 de bebeluşi internaţi la Piteşti şi la Bucureşti au două lucruri în comun: sunt foarte apropiaţi ca vârstă (maxim o lună diferenţă dintre ei) şi, ATENŢIE!, au fost vaccinaţi împotriva hepatitei B în aceeaşi perioadă şi, probabil, cu acelaşi lot de vaccin, la începutul acestui an! Ca multe alte vaccinuri, este posibil ca acesta să le fi scăzut imunitatea micuţilor, de aici şi această criză sanitară fără precedent în judeţul nostru!

,,La mine acasă, a venit o asistentă să-i facă bebeluşului vaccinul împotriva hepatitei B! Se întâmpla pe data de 14 ianuarie! A doua zi, copilul începuse să se simtă rău! L-am dus la spitalul de pediatrie, loc unde s-a constatat că prezintă rotavirusul, fără să fiu sigură că l-a contactat în spital. Apoi, am ajuns cu el la Bucureşti,” a declarat o mămică.
Deocamdată, aşteptăm poziţia autorităţilor faţă de această variantă!

O altă variantă, neconfrmată până la urmă, este aceea că bebeluşii s-ar fi îmbolnăvit din cauza unor portocale. Autorităţile au făcut analizele fructelor, dar nu pentru E-coli, ci pentru pesticide. Din acest punct de vedere au fost “curate”. Mai multe detalii www.ziaristionline.ro.

Ultimul raport pe care îl am a pus în evidenţă trei infecţii cu E. coli enteropatogen şi mai multe infecţii cu diverşi viruşi. Acest lucru nu leagă în niciun fel cazurile între ele. Aceste sunt datele de care dispun până în acest moment. Continuăm investigaţiile. Sunt oameni specualizaţi care o fac”, a declarat ministrul Sănătăţii Patriciu Achimaş-Cadariu, citat de Mediafax. Ministrul Sănătăţii a afirmat, în Plenul Camerei Deputaţilor, că s-au depus toate eforturile pentru identificarea problemei.

Toate ipotezele referitoare la cauza îmbolnăvirii bebeluşilor internaţi cu infecţie digestivă gravă au fost verificate prin tehnicile de care dispune sistemul în momentul de faţă, însă niciuna nu a fost confirmată, a spus luni ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu.

Toate ipotezele au fost verificate, niciuna dintre ele n-a putut fi confirmată până în acest moment prin tehnicile de care dispunem. (…) Verificăm în continuare toate ipotezele pe care avem”, a declarat luni ministrul, după şedinţa grupului senatorial PNL, la care a fost prezent.

De asemenea, ministrul a spus că în momentul de faţă sunt verificate alte variante de infecţii şi intoxicaţii, însă nu a dat niciun exemplu.

Euvax
Euvax B Pediatric, suspensie injectabilă, 10 µg/ml
Vaccin hepatitic B recombinant
Euvax B este un vaccin înalt purificat cu particule neinfecţioase din antigenul de suprafaţă al virusului
hepatitic B (AgHBs) adsorbit pe săruri de aluminiu ca adjuvant şi conservat cu tiomersal. Este un
vaccin obţinut prin tehnologie ADN recombinantă din culturi celulare pe levuri de Saccharomyces
cerevisiae.
0,5 ml (o doză) Euvax B Pediatric conţine antigen de suprafaţă al virusului hepatitic B (AgHBs) purificat 10 micrograme şi excipienţi: hidroxid de aluminiu gel, tiomersal, fosfat de potasiu monobazic, fosfat de sodiu dibazic, clorură de sodiu, apă pentru preparate injectabile.