După raportul făcut public de către Organizaţia Mondială a Sanătăţii despre efectul cancerigen al baconului, şuncii şi cârnaţilor, Agenţia Internaţională pentru Cercetare în Domeniul Cancerului a întocmit o listă cu 116 substanţe şi activităţi (dintre ele sunt mai mult de verbe decât substantive) care sunt considerate că pot cauza cancer.
Curăţarea hornului, peştele sărat şi fracturarea hidraulică apar pe lista întocmită de Agenţia Internaţională pentru Cercetare în Domeniul Cancerului drept lucruri care pot cauza cancerul.

Carnea roşie, nu este pe listă. Lista a fost împărţită în trei categorii: “condiţii de expunere”, “amestecuri” şi “agenţi”.

 

Circumstanţe cancerigene

1. Tutunul şi fumatul – este cea mai cunoscută expunere la cancer. Preparat din frunzele plantei de tutun, aprins în ţigări sau pipe produce un fum care este inhalat şi apoi expirat. Istoria fumatului începe înaintea anilor 5.000-3.000 î. Hr când planta era cultivată de agricultori în America de Sud.
Continuare »

Einstein2Albert Einstein (14 martie 1879 – 18 aprilie 1955)  – Premiul Nobel pentru Fizică, unul dintre cei mai străluciţi oameni de ştiinţă ai omenirii. A elaborat peste 300 de lucrări ştiinţifice şi 150 de lucrări în alte domenii.

Printre realizările sale se numără: teoria relativităţii restrânsă şi generalizată, cosmologia relativistă, aplicaţii ale mecanicii statice în mecanica cuantică, explicarea mişcării browniene a moleculelor, teoria cuantelor pentru gazul monoatomic, proprietăţile termice ale luminii (teoria fotonică), teoria radiaţiei, teoria câmpurilor unitară, geometrizarea fizicii.

Cea mai cunoscută formulă a sa este cea a teoriei relativităţii: E=mc² (energia = masa x viteza luminii ²).

Einstein a scris numeroase scrisori către fiica sa, Lieserl, 1400 de scrisori fiind donate de aceasta Universităţii Ebraice din Ierusalim, cu mentiunea de a nu fi publicate decat dupa minim doua decenii de la moartea tatalui sau. Una dintre acestea a rămas în memoria colectivă. Albert Einstein vorbeşte despre legea supremă a universului, cea mai puternică forţă care există în Univers:

Continuare »


Adevarul Live: Interviu cu prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi

Directorul Institutului de Cercetări Alimentare, Gheorghe Mencinicopschi, a realizat de-a lungul timpului mai multe cercetări de laborator asupra alimentelor de pe piaţa din România, în special asupra legumelor şi fructelor.

Omul mănâncă două categorii de alimente: alimente vii, naturale integrale, dar şi o altă categorie pe care nicio altă fiinţă nu le mănâncă – alimentele culturale. Acestea sunt generate de imaginaţia, de gastronomia noastră. Pe termen mediu ne distrug sănătatea. Continuare »

Principiul antropic are la baza conceptia conform careia universul si legile sale functioneaza intr-un anume reglaj astfel incat sa permita mentinerea vietii.

Martin Heidegger, considerat de mulţi ca fiind cel mai mare filosof al timpurilor noastre, îşi începea unul din cursurile sale cu o întrebare ameţitoare: de ce există ceea ce există, de ce există totul mai degrabă decât nimic? Mai simplu spus, de ce există Universul, de ce existăm noi?

În contextul specific sceptic şi materialist al vremurilor noastre, această întrebare nu şi-a găsit încă un răspuns care să mulţumească pe toată lumea. Dar provocarea fiind lansată, mai mulţI cercetători, din diferite domenii, au căutat să dea răspuns unei probleme derivată din întrebarea lui Heidegger: cum se face că existăm? Cum au putut da naştere nişte condiţii presupuse iniţial haotice unui univers atât de omogen şi atât de ordonat la scară mare, aşa cum este universul în care trăim noi astăzi? Continuare »

Fizicianul englez, Sir Isaac Newton, cel mai important si mai influent om de stiinta din istorie, care inainte de a descoperi Legea atractiei universale, a fost ateu, vazand ca fiecare planeta o atrage pe cea mai mica si nu o lasa sa se departeze, nici sa se sfarame sau sa mearga in neregula in lumea astrelor ceresti, a ajuns la credinta ca Universul trebuie să fi fost creat de Dumnezeu, intrucat nu s-ar fi putut naşte din haos. Dupa aceasta descoperire, a pus aparatele pe masa si a zis:

“Mare esti, Doamne, si minunate sunt lucrurile Tale si nici un cuvant nu este de ajuns spre lauda minunilor Tale !”

Werner von Braun – savant in domeniul ingineriei aerospatiale, cel care a supervizat actiunea primei aselenizari pe Luna:

“Exista unii care pretind ca Universul a evoluat prin procese intamplatoare, dar ce proces intamplator poate produce creierul unui om, sau sistemul ocular omenesc?. . .
A fi fortati sa credem in concluzia ca totul in Univers s-a nascut din intamplare, ar contravine insasi obiectivitatii stiintei.

Continuare »


“Murmurul”

Zborul la unison al graurilor este unul dintre cele mai spectaculoase fenomene din natură. Un murmur infricosator este produs de catre mii de pasari, grauri care zboara intr-un stol imens si se rotesc, cu o viteza ametitoare.

Acest zbor fermecator al pasarilor se produce de obicei la inceputul iernii, înainte ca soarele să apună, în căutarea unui loc unde să înopteze. In timpul zborului, pasarile pot atinge viteze de peste 60 de km/h.

Imaginile de mai jos au fost surprinse de Sophie Windsor Clive. Ea si insotitoarea ei privesc cu uimire fenomenul dintr-un caiac, un spectacol teribil, pe care nu se asteptau sa-l vada. Continuare »

Postat in:   Diverse | Nu exista comentarii » | Tags:

Consumul des de legume si fructe ne fereste de afectiuni grave si ne ajuta la o buna functionare a organismului si intarirea sistemului imunitar, asigurand substantele nutritive, vitaminele si mineralele necesare pentru pentru pastrarea sanatatii.

Proprietatile curative ale fructelor si legumelor sunt dovedite,  iar asemanarea dintre forma lor si cea a  organelor umane este una uimitoare si deloc intamplatoare, cu consecinte benefice in functionarea acestora.

 

  • Morcovii

Un morcov taiat rondele seamana cu ochiul uman. Daca va uitati cu atentie puteti observa asemanarea dintre aceasta leguma si ochiul nostru. Pupila, irisul si liniile radiale sunt redate de structura morcovului. Stiinta a demonstrat ca morcovii contribuie semnificativ la marirea fluxului sangvin catre ochi si la imbunatatirea vederii.
Continuare »

Postat in:   Diverse | 2 Comments » | Tags: , ,

Sanzienele sau Dragaica (Galium) mai este cunoscuta si sub alte denumiri: floarea Sfantului Ioan, smantanica sau sanziene galbene, peteala reginei, sanziana-alba. Este o plantă plăcut mirositoare, cu flori mici, galben aurii, care răspândesc în jur o mireasmă puternică de miere. Creste prin grădini, livezi, pășuni, fâneţe, campii, ogoare, de-a lungul gardurilor, poate ajunge la o inaltime de 30-60 cm . Este considerata simbol al Soarelui, luminii, vieții. Datorită saponinelor şi unei enzime foarte valoroase, drăgaica este unică. În vechime, oamenii o considerau o floare magică, deoarece infuzia din această plantă uşura naşterea.

Perioada de maxima inflorire este in perioada solstitiului de vara, in apropierea sarbatorii Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul (24 iunie), cunoscuta si sub denumirea populara de Sanziene sau Dragaica. Continuare »

Cateva date biografice: nascut in Bulgaria, filozof, pedagog, alchimist, mistic, magician si astrolog. A fost discipol al lui Peter Deunov, fondatorul “Fratiei Albe Universale”. In 1937 se stabileste in Franta, unde dezvolta si preda invatatura despre scoala de spiritualitate numita Fratia Alba Universala infiintata de maestrul lui, Peter Deunov.

Invatatura Fratiei Albe Universale promoveaza dezvoltarea virtutiilor morale, iubirea si evolutia spirituala individuala, fiind o invatatura sincretista de tip new-age, in care se imbina diferite concepte religioase cu elemente de paganism (inchinarea la soare – yoga soarelui), magie si ocultism, avand ca element central studiul si meditatia asupra arborelui sefirotic (arborele vietii in traditia iudaica), adica o invatatura a cabalei (veche invatatura ezoterica iudaica).

Conform invataturii sale, oricine este capabil de a lua parte la realizarea unei noi perioade a umanitatii, de pace si infratire, prin transformarea personala, spre desavarsire si armonizare cu lumea divina.
Continuare »

A fost un guru indian controversat, cu adepti in intreaga lume (cel putin sase milioane), auto-declarat “invatator al omenirii”, considerat de catre multi ca fiind “avatarul lui Dumnezeu”.

A infiintat spitale, scoli, institutii de invatamant, fiind cunoscut in India (si) pentru implicarea sa in proiecte umanitare precum introducerea apei in doua districtele din India. A infiintat scoli pentru invataturile sale (colegii Sai) in 33 de tari, printre care Australia, Mexic, Peru, Marea Britanie, S.U.A. Printre adeptii sai s-au numarat si inalti demnitari ai statului indian, primul ministru fiind unul dintre acestia.

In afara de proiectele sale filantropice, din bani proveniti de la adepti, s-a remarcat mai ales prin asa-zisele sale minuni, datorita carora si-a castigat recunoasterea, respectul si sprijinul multor persoane. Ca si alti lideri spirituali din India, de religie hindusa, nu s-a opus inchinarii la diverse zeitati (idoli), idolatria fiind caracteristica acestei religii, majoritare in aceasta tara.

Capacitatea de a face minunile datorita carora si-a castigat numerosi adepti, la fel ca in cazul magicienilor, samanilor si vrajitorilor, a dobandit-o prin ajutorul puterilor intunecate, reusind prin aceasta sa amageasca nu doar pe hindusi dar si cei de alte credinte.

Psalmul 95:
5. Ca toti dumnezeii neamurilor sunt idoli; iar Domnul cerurile a facut.Psalmul 134:
15. Idolii neamurilor sunt argint si aur, lucruri facute de maini omenesti. […]
18. Asemenea lor sa fie cei ce-i fac pe ei si toti cei ce se incred in ei.

Principala specialitate au fost renumitele materializari, unele contestate chiar de catre unii (fosti) adepti. Datorita acestora, si nu numai, si-a dobandit renumele de avatar. Continuare »

visit tracker on tumblr