familie-bodnariu-norvegia-e1448147671649Veste excepțională – printr-o decizie a justitiției norvegiene, familia Bodnariu a fost reîntregită.

Toți copiii familiei se vor întoarce alături de mama și tatăl lor, după o luptă cruntă, care a durat câteva luni.

Fetițele sunt deja cu părinții lor, a spus Daniel Bodnariu, unchiul copiilor, vineri, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Un alt copil era deja cu părinții, iar acum familia Bodnariu trebuie să-și mai ia înapoi cei doi băieți.

[…] Copiii soţilor Bodnariu – românul Marius Bodnariu, inginer IT, şi soţia sa norvegiancă Ruth, asistentă medicală -, dintre care cel mai mic are doar câteva luni, au fost luaţi de la părinţi de Serviciul de protecţie a copilului din Norvegia, Barnevernet, în noiembrie 2015, după ce cele două fete, cele mai mari din familie, ar fi spus că primesc corecţii fizice de la părinţi.

Părinții sunt acuzați de abuz și îndoctrinare religioasă, iar autoritățile norvegiene au demarat procedurile de adopție.

Mihai Gâdea: Poate familia Bodnariu așteaptă scuze de la cei care nu au văzut o problemă cazul lor.

”E o veste absolut extraordinară pentru toți cei care au înțeles drama acestei familii. În aceste momente, mă gândesc și la cei care au încercat să trimită în derizoriu acest caz. Pentru toți cei care au încercat să spună că e în regulă să iei copiii unei familii, având în vedere că nu comisese niciun abuz, mă gândesc că poate familia Bodnariu așteaptă scuze”, a spus Mihai Gâdea, vineri, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Totodată, directorul Antena 3 i-a felicitat pe toți cei care au ieșit în stradă, în semn de solidaritate cu familia Bodnariu.

[…]

 

Am aşteptat cu sufletul la gură, toți, această veste!

Este ceea ce ne-am dorit să auzim şi, indiscutabil!, este un pas înainte.

Vom respecta, de asemenea, nevoia de linişte şi de intimitate netulburată a familiei Bodnariu. (“Municipalitatea Naustdal s-a înțeles cu părinții să aducă toți cei cinci copii acasă!”)

DAR…

Să nu uităm că sunt mulți alți părinți care-şi aşteaptă copiii furați de Barnevernet…

Ce se întâmplă cu copiii familiei Nan, de exemplu?

Dar cu Avramescu-Cortez?

Dar cu cei ai familiei Rădulescu?

Dar cu copilul Herminei Gheorghe, în Danemarca?

Dar cu copiii Cameliei Smicală, în Finlanda?

Dar cu copiii lui Florin Barbu?

Dar cu mulți alții care sunt nevoiți să rămână, deocamdată, anonimi?!… În Norvegia sau în alte țări.

… Sub presiunea opiniei publice, Norvegia a stins un incendiu acum. Dar, strategia oricărei țări nu este să stingă incendii ca un pompier. Ci să lucreze preventiv, echitabil, să-şi asume răspunderea pentru greşelile făcute.

AŞTEPTĂM ELIBERAREA DIN CAPTIVITATE, DECI, A TUTUROR COPIILOR ROMÂNI!

(… indiferent dacă vreo instituție sau țară are tăria morală să recunoască sau nu, abuzurile comise…)

Bodnariu