(pe vremuri, în liceu, când am citit “Dracula”, am aflat că vampirul nu poate intra niciodată în camera victimei dacă aceasta nu își dă mai întâi consimțământul și îl invită ea însăși să intre; apoi, însă, după prima invitație, următoarele dăți, victima -hipnotizată de „binele” primului sărut plin de patimă vampirească- nu mai este întrebată dacă e de acord sau nu, ci vampirul intră direct și se pune pe treabă).

Tare mi-e ca nu cumva, consimțind statului (deh, epidemie de rujeolă, lumea nu-i suficient vaccinată, ce mai contează din ce motiv și cu ce gravitate) un prim și micuț drept de a decide în locul nostru injectarea în corp a unor substanțe farmaco-chimice cu titlu de facere de bine, să ne trezim apoi, peste niște ani, că nu vom mai ști cât va mai fi al nostru corpul și cât va fi al statului, care nu va mai sta la prea multe discuții în tot felul de situații în care va stabili că știe mai bine decât noi ce-i este bine și ce nu corpului aflat în coproprietate: poate o schimbare de sex, poate o euthanasie …

Continuare »

9 iunie 2016 – Curtea Europeană a Drepturilor Omului a făcut publică decizia în cauza Chapin și Charpentier contra Franța (nr. 40183/07). Reclamanții contestau decizia instanțelor franceze de a anula o căsătorie încheiată în anul 2004 între doi bărbați, prin violarea legii franceze de atunci, care oprea două persoane de același sex să se căsătorească.

În decizia luată cu unanimitate, Curtea întărește faptul că Convenția Europeană a Drepturilor Omului nu include un drept la mariaj pentru cuplurile de același sex, nici sub dreptul la respectul pentru viața privată și de familie (art. 8), nici sub dreptul de a se căsători și a fonda o familie (art. 12).

Mai precis, noua decizie vine să confirme altele anterioare, și în particular să reamintească următoarele:

Problema căsătoriei între persoane de același sex este „subiect al legilor naționale ale Statelor contractante (§ 36, cu ref. la decizia din cauza Schalk și Kopf c. Austria (nr. 30141/04);

Continuare »

familie-bodnariu-norvegia-e1448147671649Veste excepțională – printr-o decizie a justitiției norvegiene, familia Bodnariu a fost reîntregită.

Toți copiii familiei se vor întoarce alături de mama și tatăl lor, după o luptă cruntă, care a durat câteva luni.

Fetițele sunt deja cu părinții lor, a spus Daniel Bodnariu, unchiul copiilor, vineri, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Un alt copil era deja cu părinții, iar acum familia Bodnariu trebuie să-și mai ia înapoi cei doi băieți.

[…] Copiii soţilor Bodnariu – românul Marius Bodnariu, inginer IT, şi soţia sa norvegiancă Ruth, asistentă medicală -, dintre care cel mai mic are doar câteva luni, au fost luaţi de la părinţi de Serviciul de protecţie a copilului din Norvegia, Barnevernet, în noiembrie 2015, după ce cele două fete, cele mai mari din familie, ar fi spus că primesc corecţii fizice de la părinţi.

Continuare »

Postat in:   Actualitate | Nu exista comentarii » | Tags:

Secretariatul de Stat pentru Culte a publicat situația centralizată a lăcașurilor de cult din România[1], așa cum era la data de 31 decembrie 2015. Această statistică oferă posibilitatea analizei cantitative și comparative între culte și are avantajul de a lămuri un aspect care din ce în ce mai des este invocat ca problemă, construcția de biserici.

Întrucât regimul comunist a împiedicat zidirea lăcașurilor de cult, în condițiile creșterii demografice, demararea unor noi construcții de biserici după anul 1989 a fost necesară, acestea fiind construite la iniţiativa comunităţilor de credincioşi. După 26 de ani, doar Biserica Ortodoxă Română a devenit ținta criticilor pe această temă.

Publicarea informării Secretariatului de Stat pentru Culte arată o situație surprinzătoare,  dar reală, a cărei cunoaștere este necesară oricărei analize oneste.

Astfel, credincioşii ortodocși, care reprezintă 86,45% din populaţia României, conform ultimului recensământ (2011), deţin doar 59,9% din numărul total al lăcașurilor de cult, iar celelate culte recunoscute au 40,1% dintre acestea. Continuare »

barnevernet_● ActiveNews: Un raport independent devoalează cifrele DEZASTRULUI din Norvegia: 76% dintre copiii internați de Barnevernet au dezvoltat probleme psihice

Cazurile familiilor Bodnariu și Nan cunosc o nouă întorsătură. După ce timp de luni de zile, mărturiile părinților despre abuzurile Barnevernet au fost desconsiderate, acum un raport al Centru Independent ce aparține de Facultatea de Medicină a Universității pentru Știință și Tehnologie din Trodnheim arată proporțiile dezastrului.

Conform acestui studiu, peste 76% dintre copiii internați în centrele Barnevernet (Protecția Copilului din Norvegia) suferă de grave probleme psihice. Ministrul Copilului și Egalității Sociale din Norvegia, Solveig Horne s-a arătat șocată, declarând că “cifrele sunt mult mai mari decât m-aș fi așteptat“.

Rezultatele studiului, care poate fi accesat aici, au fost dezvăluite de românul George Alexander, fost director de grădiniță în Norvegia.
Continuare »

wedCoaliția pentru Familie a strâns peste 2,1 milioane de semnături în favoarea proiectului de lege pentru revizuirea Constituției, aflându-se în acest moment la jumătatea termenului de șase luni pe care îl are în vederea strângerii semnăturilor.

Potrivit unei informații publicate pe Facebook de către coordonatorii campaniei, au fost strânse 2.164.156 de semnături în vederea definirii căsătoriei în textul Legii fundamentale ca fiind uniunea liber consimțită între un bărbat și o femeie.

Inițiativa “România pentru familie” a fost semnată de peste 48% din populația votantă a județului Ialomița și 46% din populația cu drept de vot a județului Dâmbovița. În județul Bacău au fost strânse, potrivit Agerpres, peste 100.000 de semnături.

Continuare »

vaccin-babiesOra de Sibiu: SURSE: Vaccinul anti-hepatită, cauza îmbolnăvirilor pe bandă rulantă în rândul bebeluşilor!

Cotidianul Argeş Plus prezintă o ipoteză şocantă privind cazurile grave din aceste zile, soldate cu un deces şi îmbolnăviri pe bandă în rândul bebeluşilor din Argeş, pentru care Ministerul Sănătăţii şi alte foruri abilitate nu au emis până acum nici o explicaţie plauzibilă.

Redăm semnalul publicat de jurnalistul Dan Badea, însoţit de numeroasele comentarii provocate de acesta. Conform surselor acestuia este vorba de Vaccinul anti-hepatită Euvax B Pediatric. Dan Badea este redactorul-șef al publicației Argesplus.ro. […]

Continuare »

children_taken_● Dan Constantin/ Jurnalul national: Norvegia fura pe banda rulanta copiii imigrantilor

Autoritatea pentru drepturile copiilor din Norvegia -BARNEVERNET are puteri discretionare, dupa proceduri sumare si arbitrare poate desparti copiii de familii, internandu-i.

În 2012 au fost luati de la familii 6737 copii, din care 1049 erau din familii de imigranti. Aceasta proportie s-a pastrat din anul 2009 cand 744 de copii din cei 5846 capturati de stat proveneau din familiile imigrantilor.

Datele sunt cuprinse intr-o analiza a agentiei Associated Press care releva fenomenul critic din Norvegia. […]

 

Răpirea copiilor, afacere de un miliard de euro

Cazul dramatic al familiei Bodnariu a fost abordat prin prisma aspectelor umane pe care le ridică măsura abuzivă a autorităților din Norvegia. Serviciul public pentru protecția copiilor – BARNEVERNET – a devenit de-a lungul anilor tot mai puternic şi mai abuziv, acțiunile lui scăpând de sub orice control. Scandalurile publice au adus în prim-plan maniera obscură a investigațiilor, cauzele absurde pentru care miilor de familii le-au fost pur şi simplu rapiți copiii. Datele statistice arată că numărul copiilor puşi în plasament în urma unor pretinse abuzuri ale părinților a crescut, ajungând, conform ultimei evidențe anuale de care dispunem, la 6.737, cu un spor de aproape o mie de copii față de anul precedent.

Continuare »

Romania Te Iubesc: Asezamantul unde copiii isi primesc inapoi inocenta. “Unii dintre ei au vazut crime, trebuie sa le reparam sufletul
Manastirea Bogdana - Radauti

La 1 decembrie, de Ziua Nationala, am aratat povestea acestui loc. Si romanii au dovedit ca au inima si au sarit in ajutorul micutilor. Au venit daruri din toata tara. Ne-am intors la ei acum, in prag de sarbatoare. I-am gasit in febra pregatirilor de Craciun. In casa 2 am gasit aceeasi zarva. Toata lumea se pregaste de sarbatoare. Iar maica Ecaterina este tot aici.

In tot asezamantul miroase a sarbatoare. La geam se intind instalatii, copiii pun globuri. Iar in Biserica se impodobeste bradul. Si se canta colinde. Aceleasi fețe luminoase, aceleasi zambete. Acum incepe vacanta si vine Craciunul. Aici, in asezamant, copiii si-au aflat copilaria pe care o traiesc din plin acum. Sunt veseli. De 1 decembrie povestea lor a fost cunoscuta de o tara intreaga si am ramas cu sentimentul ca daca vrem putem sa schimb lucrurile in jurul nostru, sa intelegem ca minunile se pot intampla daca ne dorim sa se intample. Si multi oameni le-au sarit in ajutor.

Continuare »

ips-irineuCrăciunul este, cum ne învață Sfântul Apostol Pavel, „arătarea bunătății și iubirii de oameni a Mântuitorului nostru Dumnezeu”. Dumnezeu iese din taina Sa, vine în lume și Își arată cu putere prezența Sa printre oameni. El este Împăratul Care a pășit în ținutul nostru sărăcăcios, „în latura și umbra morții”, cum ne spune profetul, dovedindu-ne că n-a părăsit niciodată lumea, nu S-a retras din ea și nu ne-a lăsat singuri. Chiar dacă nu-L putem vedea, din cauza păcatelor noastre, sau atinge, El este aici și vine în multe feluri către noi și întru noi. Dacă Paștile reprezintă centrul anului bisericesc, Nașterea Domnului este cea mai umană sărbătoare a credinței noastre ortodoxe, pentru că ne face să simțim cel mai profund umanitatea Fiului lui Dumnezeu. Nicăieri altundeva nu se simte, precum în peștera din Betleem, ceea ce înseamnă că Dumnezeu a vrut să fie cu noi, un Dumnezeu Căruia să-I spunem Tu, pentru că Îl întâlnim ca Prunc în ieslea cea sfântă. Tocmai pentru aceasta Crăciunul este o sărbătoare a familiei, a iubirii dintre oameni și a armoniei în viața de zi cu zi. Este o sărbătoare care cheamă la meditație și reculegere, la reflecție și gând curat față de toată creația lui Dumnezeu.

Sfântul Apostol și Evanghelist Matei, mai înainte de a descrie Nașterea Domnului, a prezentat Cartea neamului Mântuitorului Hristos, Matei 1, 1-17.] unde Îl arată pe Domnul ca om, cuprins într-o istorie omenească, cu urcușurile și coborâșurile ei. Legătura cu Avraam ne aduce aminte de făgăduința și promisiunea lui Dumnezeu împlinite cu neamul omenesc. Din această Genealogie aflăm că Mesia este adevăratul Rege spre Care se îndreaptă toată istoria lumii. De asemenea, această descriere prezintă între alte personalități și patru femei, a cincea fiind însăși Preasfânta Fecioară Maria. În afară de Maica Domnului, aceste femei nu erau evreice și totuși au intrat în lista personalităților Israelului celui nou, fiind considerate adevăratele străbune ale Fiului lui Dumnezeu înomenit. Continuare »

clocociov3● ActiveNews: De ce primesc cultele bani de la buget

Ce înseamnă să fii judecător nedrept?
Nu cunoști, nici nu te interesează să cunoști, dar condamni, hotărăști etc. Nu te interesează să asculți mărturii, dovezi, documente. Pentru că tu ai hotărât dinainte.

Dar dacă vrem să fim drepți, trebuie să studiem înainte de a hotărî.
În loc de a aplica principiul Inchiziție “crede și nu cerceta”, să respectăm principiul ortodox “cercetați toate, păstrați ce este bun“.

Deci, de ce se dau bani de la buget pentru culte?
Din motive istorice și politice.
De unde vin acești bani?
Banii de la buget provin, teoretic, din două surse:

A) taxe și impozite luate de la cetățeni, firme etc. și
B) venituri ale statului (din proprietăți, bănci de stat, întreprinderi de stat, fonduri de investiții etc.).

Continuare »

turla_biserica_1● Digi24: Dacian Cioloș îl asigură pe Patriarh că Guvernul va asigura finanțare pentru investițiile importante (UPDATE)

După doar o zi şi jumătate, Executivul schimbă macazul. Premierul Dacian Cioloş l-a asigurat în această dimineaţă pe şeful Bisericii Ortodoxe că, în funcţie de posibilităţi, Guvernul va finanţa inclusiv lăcaşele de cult aflate în construcţie.

„Premierul Dacian Cioloş a avut, în dimineaţa zile de 6 decembrie, o convorbire telefonică cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, pe tema alocaţiilor bugetare pe anul 2016. Discuţia a scos încă o dată în evidenţă buna înţelegere pe care Patriarhia o are în legătură cu situaţia financiar bugetară prin care trece România. Bugetul pentru Culte în anul 2016 este în creştere faţă de anul precedent atât în ceea ce priveşte personalul clerical cât şi cel neclerical, ca o recunoaştere a rolului social important pe care reprezentanţii cultelor îl au în societate, rolul Bisericii Ortodoxe fiind, desigur, fundamental din această perspectivă.

Totodată, Preafericirea Sa a subliniat că Biserica va sprijini activ demersurile guvernului de a îmbunătăţii condiţiile de educaţie ale copiilor şi tinerilor din mediul rural şi ale calităţii actului medical în spitale. Premierul Cioloş a mulţumit pentru implicarea Bisericii în cele două direcţii extrem de importante pentru dezvoltarea societăţii româneşti. De asemenea, Premierul Dacian Cioloş l-a asigurat pe Părintele Patriarh că Guvernul României va asigura finanţare pentru proiecte de investiţii importante şi că există tot sprijinul pentru a pune la dispoziţie resurse financiare în funcţie de posibilităţi pentru lăcaşele de cult aflate în construcţie”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul guvernului. Continuare »

greek-priests ActiveNews: Statul grec lasă BISERICILE fără PREOȚI: 2300 de biserici ortodoxe nu vor mai avea preot

În prezent, guvernul grec limitează drastic numărul de hirotoniri de noi preoți, din cauza acestui fapt multe parohii rămânând fără preoți. Acest lucru înseamnă că, în unele biserici, duminica nu va mai exista Sfânta Liturghie.

Conform legislației actuale, un nou funcționar public (în acest caz, preotul) poate fi angajat numai după pensionarea a zece colegi de-ai săi.

Potrivit Sfântului Sinod al Bisericii Greciei, numărul de parohii rămase fără îngrijire pastorală a ajuns la 22% – din totalul necesar de 10.500 de preoți lipsind 2.300.

Pastorația a fost lovită, mai presus de toate, în orașele mici, potrivit lonews.ro. Cele mai multe dintre ele sunt situate la o distanță considerabilă de satele vecine, accesul la acestea este dificil, din cauza infrastructurii de transport subdezvoltate, iar în același timp, comunitățile mici nu sunt în măsură să susțină din fonduri proprii un preot.

Continuare »

“Vai lumii, din pricina smintelilor! Ca smintelile trebuie sa vina, dar vai omului aceluia prin care vine sminteala.” (Matei 7:18)

Basilica: Averea Bisericii a redevenit obsesia Antenei 1

058Referitor la campania „Afacerile Bisericii – precum în cont, aşa şi pe pământ” a postului de televiziune Antena 1, se impun următoarele precizări:

1. Campania Antenei 1 nu este o noutate, ci reprezintă reluarea aceloraşi dezinformări referitoare la veniturile şi cheltuielile unităţilor bisericeşti din luna septembrie 2012. Patriarhia Română a explicat public în repetate rânduri statutul fiscal al cultelor religioase din România, similar cu cel din majoritatea statelor Uniunii Europene şi modul de funcţionare financiară a unităţilor bisericeşti.

Se pare însă că este greu de înţeles şi de acceptat principiul de organizare autonomă a Bisericii Ortodoxe Române de către jurnaliştii de la Antena 1. Probabil, atitudinea acestora se explică prin tendinţa editorială constantă din ultimii ani a acestui post de televiziune de denigrare şi contestare a rolului important al Bisericii în societatea românească.

În Biserica Ortodoxă Română nu există 31.096 de unităţi bisericeşti, aşa cum au exagerat voit reporterii Antenei 1 prin adunarea numărului real al acestora cu cel al locaşurilor de cult, ci doar 14.809 unităţi bisericeşti (administraţia patriarhală, 6 mitropolii, 10 arhiepiscopii, 13 episcopii, un vicariat pentru comunitatea ucraineană din România, 177 de protopopiate, 11.409 parohii şi 541 de mănăstiri).

Continuare »

Scrisoare deschisă către Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu,privind obligativitatea vaccinurilor

 

Domnule Ministru,

vaccinationbaby_0Federaţia Organizaţiilor Ortodoxe Pro-Vita din România trage un semnal de alarmă asupra proiectului de lege privind vaccinarea obligatorie a copiilor, care urmează a intra în dezbatere publică.

Considerăm că decizia care obligă părinţii să îşi vaccineze copiii pune în pericol sănătatea copiilor, este ilegală, neconstituţională şi abuzivă, întemeindu-se pe informaţii false sau tendenţioase.

În luna aprilie a acestui an, când aţi adus în discuţie proiectul de lege privind obligativitatea vaccinurilor, aţi declarat următoarele: „Ne inspirăm după legislaţia existentă în vigoare în Franţa, Germania şi Polonia, întrucât ne apropiem de pragul de vaccinare de 80%, sub care nu putem scădea, potrivit recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii”.  

Această afirmaţie este falsă, aşa cum aflăm din Buletinul Epidemiologic Nr. 34 al Institutului german pentru sănătate publică Robert Koch [1], ediţia din 24 august 2015, în care se arată că în Germania vaccinurile nu sunt obligatorii, ci doar recomandate:
Continuare »

Tags:

visit tracker on tumblr