Consumul des de legume si fructe ne fereste de afectiuni grave si ne ajuta la o buna functionare a organismului si intarirea sistemului imunitar, asigurand substantele nutritive, vitaminele si mineralele necesare pentru pentru pastrarea sanatatii.

Proprietatile curative ale fructelor si legumelor sunt dovedite,  iar asemanarea dintre forma lor si cea a  organelor umane este una uimitoare si deloc intamplatoare, cu consecinte benefice in functionarea acestora.

 

  • Morcovii

Un morcov taiat rondele seamana cu ochiul uman. Daca va uitati cu atentie puteti observa asemanarea dintre aceasta leguma si ochiul nostru. Pupila, irisul si liniile radiale sunt redate de structura morcovului. Stiinta a demonstrat ca morcovii contribuie semnificativ la marirea fluxului sangvin catre ochi si la imbunatatirea vederii.

 

  • Ceapa

Ceapa arata ca celulele corpului. Cercetarile de astazi demonstreaza ca ceapa ajuta la curatarea deseurilor din toate celulele organismului. Ceapa provoaca lacrimile care spala straturile epiteliale ale ochiului.

 

  • Fasolea

Forma unor boabe de fasole imita forma rinichilor. Boabele de fasole vindeca si ajuta la mentinerea functiei rinichilor. Aceasta leguminoasa si-a dovedit calitatile terapeutice in afectiunile renale, cum ar fi pielonefrita.  Exista o terapie cu seminte, unde se folosesc boabele de fasole pentru ameliorarea afectiunilor rinichilor.

 

 

  • Cartofii dulci

Cartofii dulci au forma pancreasului si, in ciuda numelui, poate fi un aliment benefic pentru diabetici. Studiile realizate pana acum au demonstrate ca echilibreaza indexul glicemic la diabetici, ajuta la stabilizarea nivelului optim de zahar din sange si la diminuarea rezistentei la insulina – hormon secretat de pancreas.

 

 

  • Rosia

Daca sectionam o rosie descoperim mai multe camere, la fel cum are si inima. Toate studiile arata ca rosiile sunt intr-adevar hrana pura pentru inima si sange.

 

 

  • Strugurii

Strugurii au si ei forma unei inimi. Fiecare bobita sustinuta de ciorchine arata ca o celula a sangelui si la fel ca rosia, sunt benefici pentru inima, avand proprietati revitalizante si pentru inima si sange.

 

  • Telina si rubarba

Tijele de telina, rubarba si multe alte plante asemanatoare cu acestea au un aspect identic cu cel al oaselor. Alimentele din aceasta categorie au proprietatea de a intari sistemul osos. Oasele si cartilajele sunt alcatuite in proportie de 15-30 % din sodiu, iar aceste legume sunt si ele bogate in sodiu, cam in acelasi procent.

 

 

  •  Grapefruit, portocale, alte citrice

Grapefruitul, portocalele si alte citrice arata exact ca si glandele mamare ale femeii si contribuie la sanatatea sanilor si la miscarea limfei inspre si dinspre sani.

 

 

  • Nuca

Nuca arata ca un creier in miniatura, cu o emisfera dreapta si una stanga: creierul mare deasupra si cerebelul din partea de jos. Chiar si incretiturile sau cutele unui miez de nuca arata ca neocortexul. Studiile arata ca intr-adevar, aceste fructe ajuta la dezvoltarea transmitatorilor neuronali care ajuta la functionarea creierului.

 

 

  •  Maslinele

Maslinele participa de asemenea la sanatatea si buna functionare a ovarelor.

 

 

  • Avocado, pere, vinete

Vinetele, fructele de avocado si perele sunt menite sa imbunatateasca sanatatea uterului si a colului uterin si arata ca aceste organe. O alta legatura este si faptul ca unui avocado ii trebuie 9 luni sa se dezvolte de la nivelul de floare pana la cel de fruct copt. Potrivit studiilor, femeile care consuma un fruct de avocado pe saptamana sunt ferite de cancerul cervical, de asemenea le scapa de kilogramele in plus in urma nasteri. Totodata, activitatea hormonala este echilibrata avand o dieta in care includeti un avocado pe saptamana.