Sfantul Nectarie este grabnic vindecator de cancer si de alte boli grave. Sunt nenumarate marturii ale celor ce au fost vindecati de diferite boli prin ajutorul primit de la Sfantul Nectarie. Aceste minuni sunt consemnate in mai multe volume despre viata Sfantului Nectarie.

Din vol. “Sf. Nectarie – Vindecari minunate”, prezentam cateva dintre marturii despre minunile facute de Sfantul Nectarie celor care si-au pus nadejdea in ajutorul sau si care s-au rugat pentru vindecarea lor si a celor apropiati.

 


„Cancer la pancreas, o boalã teribilã”

Deşi am ţinut pânã acum în tãcere minunea fãcutã de Bunul Dumnezeu, pentru rugãciunile Maicii Domnului şi a Sfântului Nectarie, m-am hotãrât sã vã povestesc. În toamna anului 2008 tatãl meu a fost diagnosticat cu cancer la pancreas, o boalã teribilã, care te face sã te usuci pe picioare şi sã te stingi repede. Diagnosticul a fost pus, în urma unei intervenţii chirurgicale, de cãtre domnul prof. dr. Copotoiu de la Clinica de chirurgie din Târgu Mureş, un profesioniste desãvârşit.

Vestea a cãzut ca un trãsnet asupra familiei. Am avut trei zile în care mergeam pe stradã, dar nici nu simţeam cã merg. Atunci am aflat de Sfântul Nectarie. Am cãutat pe internet acatistul şi am început sã îl citesc. Tot de pe internet am aflat cã la Mãnãstirea Radu Vodã din Bucureşti ar exista o pãrticicã din moaştele sfântului.

Aşa cã m-am hotãrât ca, pe data de 9 noiembrie, în ziua prãznuirii Sfântului Nectarie, sã merg în pelerinaj la aceastã mãnãstire. Ca sã ajung la ea, m-am ghidat, tot cu ajutorul internetului, care este util dacã ştii ce sã cauţi. În noaptea de 8 noiembrie am plecat cãtre capitalã cu durere în suflet şi în acelaşi timp cu speranţã mare.

Odatã ajuns acolo mi-a luat ceva timp pânã am gãsit mãnãstirea. Deşi am stat şapte ani şi ceva în Bucureşti, nu am avut idee despre ea. Am orbecãit ca pãcãtosul în întuneric, pânã ce Dumnezeu S-a milostivit şi mi-a arãtat calea cãtre sfântul locaş. Când am ajuns la mãnãstire, racla cu sfintele moaşte nu era scoasã afarã. Am mers înãuntru şi m-am închinat la ele, luând de la pãrintele bucãţele de vatã care au fost atinse de sfintele moaşte. Am lãsat şi acatiste cu cereri scrise de mine şi de diferiţi prieteni care m-au rugat sã le duc. Am cumpãrat diverse obiecte de cult şi mai multe acatiste ale sfântului şi am citit în curtea mãnãstirii acest acatist. Am asistat şi la slujba oficiatã de un sobor de preoţi, în frunte cu patriarhul Daniel. Apoi, cu speranţã, m-am întors cãtre casã.

Iar acum vine prima minune sãvârşitã de Sfântul Nectarie. Pe tot parcursul drumului cãtre capitalã, m-a chinuit enorm ficatul, eu având probleme, acest organ fiind puţin mãrit din cauza oboselii şi a regimului meu haotic. Dupã ce am plecat de la mãnãstire cãtre casã, durerile parcã au fost luate cu mâna şi nu le mai am nici în ziua de azi, deşi ultimele analize nu au ieşit chiar aşa de bune. Pentru asta se cuvine sã Îl slãvesc pe Bunul Dumnezeu şi sã îi mulţumesc Sfântului Nectarie!

Când am ajuns acasã, am hotãrât cu soţia mea ca seara, la culcare, sã citim fiecare câte douã acatiste. Bineînţeles cã nelipsit era acatistul sfântului. Am citit aşa o perioadã bunã, dacã nu mã înşel tot postul Naşterii Domnului. Şi iatã cã sfântul s-a rugat mai departe la Bunul Dumnezeu care a mai fãcut o minune. Starea de sãnãtate a tatãlui meu era cât de cât stabilã şi ne bucuram de prezenţa lui printre noi. Şi a reuşit tatãl meu sã mai trãiascã încã aproape doi ani (puţini bolnavi de cancer de pancreas reuşesc sã atingã aceastã perioadã de supravieţuire). Aceasta a fost cea de-a doua minune sãvârşitã de Sfântul Nectarie.

Tatãl meu s-a dus la Domnul în ziua Sfinţilor Împãraţi Constantin şi Elena, anul trecut. A fost înmormântat în ziua Pogorârii Sfântului Duh, iar 40 de zile de la deces au cãzut exact în ziua prãznuirii Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel. Iatã ce sãrbãtori mari i-a hãrãzit Dumnezeu tatãlui meu, cu ajutorul rugãciunilor Maicii Domnului şi ale Sfântului Nectarie. Tatãl meu a stat la pat timp de 4 luni. Boala îl mânca pe zi ce trecea. Cu fiecare zi ce trecea devenea mai slab, de ne întrebam cât mai poate îndura. Cu o sãptãmânã înainte de a se stinge, a aflat cã urmeazã sã aibã un nepot. Probabil pentru asta l-a ţinut Dumnezeu în viaţã. S-a bucurat mult când a auzit, mai ales cã eu sunt singurul lui copil. Pe data de 11 ianuarie anul acesta, s-a nãscut Petru, bucuria datã de Dumnezeu familiei noastre. Pe el ni l-a dat Dumnezeu tot în urma rugãciunilor Sfântului Nectarie (din acatist am aflat cã sfântul este ocrotitorul mamelor). L-am adoptat pe Sfântul Ierarh Nectarie ca apãrãtor al familiei noastre şi Îi mulţumim Bunului Dumnezeu cã ni l-a scos în cale! P.S. Vã mãrturisesc cu mâna pe inimã cã, în momentul în care am scris aceste rânduri, am rememorat clipele trãite şi mi-au dat lacrimile. Sunt aşa un mare pãcãtos şi, totuşi, Bunul Dumnezeu, Maica Domnului şi Sfântul Nectarie mã iubesc atât de mult. Sper sã mã ajute Dumnezeu ca, şi anul acesta, sã ajung la moaştele sfântului sã îi aduc mulţumire pentru nemãsuratul ajutor. Dumnezeu sã ne miluiascã şi sã ne aibã în pazã! (Mihai Marc)

 

„Rana pe col nu mai existã”

Sunt şi eu una din multele persoane pãcãtoase care nu a ştiut ce este credinţa decât la vreme de întristare şi care s-a bucurat de ajutorul Sfântului Nectarie la necaz şi boalã. Am citit pentru prima oarã despre minunile sfântului în publicaţia Formula As. În anul 2008, în urma unei perioade mai stresante, am început sã mã simt foarte rãu, am mers la mai mulţi medici dar, cu toate acestea, nu aflam cauza rãului pe care-l simţeam.

În aceastã perioadã am început sã mã gândesc la Sfântul Nectarie şi, printr-o minune a sfântului, am reuşit sã ajung la Sfânta Bisericã Radu Vodã din Bucureşti, unde m-am rugat la racla cu moaştele sfântului, am cumpãrat acatistul şi mir, apoi, de Sfintele Paşti, am cumpãrat o icoanã cu Sfântul Nectarie şi am dãruit-o, cu multã bucurie în suflet, unei biserici. De atunci, aproape în fiecare searã, am citit Acatistul Sfântului Nectarie.

În vara anului 2010, când am aflat cã am ranã pe col, s-a produs o minune. În urma rugãciunilor îndreptate cãtre Sfântul Nectarie şi a tratamentului medicamentos (în mare parte naturist) am reuşit sã mã vindec. Apoi mi-au ieşit câteva papiloame în zona anusului care, cu rugãciuni şi cu comprese cu diverse tincturi, s-au retras, în momentul de faţã mai având unul singur, care sper sã disparã, cu timpul, cu ajutorul sfântului.

Cu teamã în suflet am fãcut şi o colposcopie şi am aflat cã rana pe col nu mai existã şi papiloamele nu mai sunt prezente. Acum, de prin luna februarie, soţul meu a început sã se confrunte cu mari probleme de sãnãtate cauzate de alimentaţia necorespunzãtoare, sedentarism şi stres dar, ajutorul Sfântului Nectarie, care are grijã de persoanele aflate la necaz şi boalã, sperãm sã ne cãlãuzeascã paşii pe drumul cel bun şi ca sãnãtatea soţului meu, încet, sã dea semne de mai bine.

O altã minune înfãptuitã de Sfântul Nectarie s-a produs sãptãmâna aceasta, când soţul meu, dupã doi ani de stat acasã, şi-a gãsit un serviciu. La orice necaz, prima datã, gândul mi se îndreaptã cãtre Sfântul Nectarie, care este grabnic ajutãtor al persoanelor aflate la nevoie, şi consider cã, fãrã rugãciunile sfântului cãtre Sfânta Treime, nu aş fi putut sã depãşesc multe probleme de boalã. Pe cei aflaţi la necaz şi boalã îi sfãtuiesc sã se roage cu smerenie Sfântului Nectarie, care este grabnic ajutãtor şi vindecãtor. (Mioara)

 

„Tatãl meu a avut cancer”

Sfântul Nectarie face necontenit minuni! Credeţi şi veţi fi ajutaţi! Mulţumesc, Sfinte Nectarie, cã ne-ai ascultat rugãciunile!

Tatãl meu a avut cancer acum şase ani, acum doi ani i-a recidivat tumoarea. Datoritã rugãciunilor bunului Sfânt Nectarie şi ale Maicii Domnului s-a redresat! Acum şi-a fãcut analizele şi este bine! Poate sã stea liniştit la serviciu şi noi toţi ne putem continua viaţa cu mai multã speranţã!

Aveţi încredere în Sfântul Nectarie, rugaţi-vã cu credinţã şi nu vã va lãsa! Mulţumim Sfântului Nectarie, Mãicuţei Domnului şi Domnului nostru Iisus Hristos pentru toate binefacerile primite! (Roxana) „Rãspunsul sfântului nu a întârziat sã aparã”

Bucurã-te, Sfinte Nectarie, mare fãcãtorule de minuni!

Ar trebui sã Îi mulţumim Domnului care Îşi aratã dragostea şi mila faţã de noi tocmai prin lucrarea sfinţilor Sãi. Pe Sfântul Nectarie îl simţi viu, prezent. Trebuie doar sã-l chemi prin rugãciune (deşi, adesea, sfântul e cel ce te cheamã la dânsul!). Trebuie doar sã-ţi înalţi mintea şi sufletul şi toatã fiinţa ta cãtre cer, sã-ncerci sã te desprinzi din lanţurile lumescului.

Toate minunile sale fãcute cu noi, tot ajutorul dat, ne creioneazã un mesaj din partea sfântului: „Lipiţi-vã inima de Dumnezeu!” Şi nu ne putem apropia de Dumnezeu decât depãrtându-ne de grijile lumeşti. Pe acestea sã le încredinţãm sfinţilor Sãi şi ajutorul nu va întârzia sã aparã.

Eu sunt una dintre cei ce şi-au încredinţat durerile, spaimele, necazurile Sfântului drag Nectarie. Şi rãspunsul sfântului nu a întârziat sã aparã! Doresc sã dau mãrturie pentru tot ajutorul sãu, pentru toate minunile fãcute cu mine, nevrednica. Nu ştiu cu ce sã-ncep; însãşi prezenţa sfântului în sufletul meu este o minune! Naşterea Mariei Nectaria – mezina familiei – este o mare minune, dupã o sarcinã extrem de grea şi cu riscuri foarte mari. Ajutorul nemãsurat dat mamei mele, zi de zi, în lupta cu cumplitul cancer! Toate sunt minuni! Minuni se fac cu noi zi de zi, clipã de clipã, trebuie doar sã vedem, sã simţim! Îi mulţumesc cu toatã fiinţa mea pentru toate; mã rog sã ne ţinã şi sã nu se scârbeascã de mine, pãcãtoasa şi nevrednica. (Mihaela)

 

„Sfântul m-a fãcut bine”

Sfântul Nectarie este cel care a fãcut şi cu mine minuni, mã simt norocoasã cã locuiesc în Bucureşti, aproape de Mãnãstirea Radu Vodã, pentru cã, de curând, am descoperit cã Sfântul Nectarie îi ajutã pe toţi cei care îi cer ajutorul. De el ştiam de la o rudã de-a mea, care îmi povestea cã verişoara mea nu reuşea sã facã un copilaş şi mama ei a mers la Sfântul Nectarie sã se roage sã le dãruiascã un „globuleţ de aur”, lucru care s-a şi întâmplat. Dupã mai multe sarcini pierdute s-a nãscut Andreea, o minunãţie de fetiţã, frumoasã foc şi isteaţã. De atunci au trecut 6 anişori.

Am mers la Sfântul Nectarie când eram prin preajmã şi, de câteva ori, de ziua lui. Astã iarnã, la minunata mea vârstã de 24 de ani, am fãcut varicelã, doamna doctor mi-a explicat cã, fiind adult, pot face şi alte complicaţii, aşa cã sã stau în casã, sã mã tratez. În acelaşi timp, mama mea era internatã cu alte probleme, tata era la ţarã şi eu eram singurã, acasã. Nu avea cine sã meargã sã îi mai ducã mamei ce îi mai trebuia şi ei, aşa cã, seara, mergeam pe jos la dânsa la spital (ca sã nu mã sui în autobuz sã mai îmbolnãvesc lumea, oricum nu erau decât patru staţii de mers). Din cauza frigului care era afarã, am fãcut şi o nevralgie de trigemen de care nu reuşeam sã scap, am îndurat chinuri cumplite, mã trezeam noaptea şi începeam sã plâng de durere, simţeam cã cineva îmi taie urechea şi jumãtate din faţã, luam câte douã calmante, dar mã linişteau foarte puţin. Durerile mã ţineau o sãptãmânã, apoi îmi treceau, dupã o sãptãmânã iar mã luau şi tot atât mã ţineau, simţeam cã o iau razna. Nu mã odihneam, varicela îmi trecuse, numai nevralgia era persistentã. Am fost la doamna doctor sã îi spun, credeam cã am fãcut otitã, nu, era nevralgie de trigemen care se întinde pe jumãtate de faţã şi îţi acapareazã şi urechea.

Am primit de la doamna doctor sfatul sã iau pastile cu o concentraţie mai puternicã şi cã altceva nu am ce sã fac, decât sã iau calmante şi sã aştept sã îmi treacã. Seara m-am gândit la Sfântul Nectarie, a doua zi am mers cu mama la el şi am început sã plâng în hohote, sã îl rog sã mã facã bine, cã el era singura mea scãpare.

Pãrintele de acolo mi-a dat ulei de la candela sfântului, sã mã ung. De a doua zi, deja, nu luam decât un singur calmant pe zi, iar urmãtoarea zi nu am mai luat deloc. Sfântul m-a fãcut bine şi mi-a oferit odihna de care nu mã mai bucurasem de o lunã şi ceva. De atunci merg la el ori de câte ori pot şi, atunci când ies mai devreme de la serviciu, când merg acolo, nu existã cuvinte pe care sã le rostesc pentru a-i mulţumi cã m-a fãcut bine, simt o bucurie imensã şi mã simt un om norocos cã avem aşa mare sfânt în Bucureşti.

Îţi mulţumesc, Sfinte Nectarie, cã ne dãruieşti sãnãtate şi tot ceea ce avem nevoie.

„Pe steaua cea nou luminoasã a Ortodoxiei, şi pe al Bisericii nou zid de apãrare, cu bucurie în inimi sã îl lãudãm. Slãvit fiind de lucrarea duhului, izvorãşte tãmãduiri şi har bogat, pentru aceea îi strigãm, bucurã-te, Pãrinte Nectarie.” (Mirela)

 

„Medicul nu mai vedea nici mãcar o urmã din acel chist”

În primul rând, îi cer cu umilinţã iertare Sfântului Nectarie pentru întârzierea mãrturisirii ajutorului primit. Mulţumesc din tot sufletul Maicii Domnului, Sfântului Spiridon şi Sfântului Nectarie pentru tot ce au fãcut pentru mine… În urmã cu 2 luni am aflat cã am un chist ovarian de 4 cm pe ovarul stâng, care îmi provoca dureri foarte mari şi hemoragii abundente şi dese. Medicul mi-a dat tratament pentru trei luni. Dupã o lunã de tratament, am fãcut o radiografie, iar medicul a fost foarte surprins cã nu mai vedea nici mãcar o urmã din acel chist.

Mi s-a spus cã foarte rar se întâmplã sã nu rãmânã o cicatrice cât de micã în locul respectiv, mai ales cã fãcusem tratament doar o lunã. Ceea ce nu ştia medicul era cã, în timpul acesta, eu m-am rugat la sfintele moaşte ale Sfântului Spiridon şi ale Sfântului Nectarie. Mulţumesc Bunului Dumnezeu, Maicii Domnului, Sfântului Nectarie şi Sfântului Spiridon pentru tot ce îmi dãruiesc în fiecare zi! (Iuliana) „Scleroza în plãci a dat înapoi”

L-am descoperit pe Sfântul Nectarie pe net, când cãutam un sfânt care sã mã ajute sã rãmân însãrcinatã (atât eu cât şi soţul meu fiind infertili, eu o formã mai uşoarã, el foarte gravã). I-am povestit unei colege de la serviciu de puterea şi minunile Sfântului Nectarie. Aceasta imediat l-a îndrãgit pe sfânt şi s-a  rugat lui pentru fratele ei, bolnav de sclerozã în plãci. Chiar a fost cu fratele ei, care este foarte credincios, la Mãnãstirea Radu Vodã, la moaştele Sfântului Nectarie. Acum o sãptãmânã, colega mea, Florentina, mi-a spus cã fratele ei şi-a fãcut din nou analizele, şi minunea Sfântului Nectarie s-a întâmplat, valorile respective au ieşit foarte mici, aproape deloc, semn cã boala de sclerozã în plãci a dat înapoi, aproape este insesizabilã în organism. Mare este puterea Sfântului Nectarie, slavã lui! Trebuie sã ne rugãm Sfântului Nectarie pentru cã ne va ajuta pe toţi cei care îi cerem ajutorul. (Teodora Arzan)

 

„Retina se prinsese singurã la loc”

În primul rând vreau sã cer cu umilinţã iertare Sfântului Nectarie pentru întârzierea cu care mãrturisesc ajutorul acordat mie. În octombrie 2010 mã aflam în Italia, când, într-o zi, mergând la pescuit, am cãzut şi mi-am rupt rotula de la genunchiul drept. Am fost operat acolo şi, fiind imobilizat la pat, nu am putut sã mã întorc acasã. Parcã nu era de ajuns necazul acesta, când am primit un telefon din România cã bunicii mele i se desprinsese retina şi risca sã rãmânã oarbã, doctorii negarantându-i reuşita operaţiei. Atunci am intrat în disperare fiindcã eu îmi iubeam foarte mult bunica, dar nu puteam sã o ajut, fiind la pat, aşa cã am început sã mã rog. Am intrat pe Internet şi aşa l-am descoperit pe sfântul meu drag, pe Sfântul Nectarie. M-am rugat Sfântului Nectarie sã nu se opereze bunica şi sã o facã dânsul bine, promiţându-i cã o sã scriu minunea fãcutã. De asemenea, m-am rugat şi pentru mine sã mã ajute sã pot umbla. Şi minunea s-a produs dupã douã zile, bunica fiind programatã la operaţie în ziua respectivã. La controlul dinaintea operaţiei, doctorul a rãmas şocat, retina se prinsese singurã la loc, nemaifiind nevoie de intervenţie. I-am mulţumit Sfântului Nectarie pentru cât de repede mi-a rãspuns la rugãciune, aşa cã aveţi încredere şi rugaţi-vã Sfântului Nectarie şi Maicii Domnului, cã o sã vã ajute la necazuri. Eu cu piciorul sunt bine, şi de când m-am dat cu ulei de la candela sfântului, nu mã mai doare. Mulţumesc din tot sufletul Bunului Dumnezeu, Domnului Iisus, Maicii Domnului, Sfântului Nectarie şi tuturor sfinţilor pentru ajutorul dat. Aveţi încredere în Sfântul Nectarie. Doamne ajutã! (Ilie)

 

„Am aflat cã tata are cancer la gât”

Aş vrea sã împãrtãşesc şi eu minunea pe care Sfântul Nectarie a fãcut-o pentru tatãl meu. Când am aflat cã are cancer la gât, m-am rugat foarte mult la Sfântul Nectarie şi la Sfântul Nicolae şi la Maica Domnului, iar acum – datoritã lor! – tatãl meu este bine. S-a operat şi, cu ajutorul lui Dumnezeu şi al tuturor sfinţilor, cancerul nu va recidiva. Acum mã rog la Sfântul Nectarie, deoarece mã simt la o cumpãnã grea şi mã apasã pe suflet tare greu pãcatele mele. Mã rog sfântului sã facã o minune, ca sã îmi gãsesc liniştea sufleteascã şi sã fiu împãcatã. Rugaţi-vã şi el nu va întârzia sã vã ajute. Atât el, cât şi Dumnezeu, ne iubesc, indiferent de necazurile care se ivesc, trebuie doar sã avem încredere, sã ne rugãm şi sã acceptãm ce ni se dã, chiar dacã uneori nu înţelegem de ce. Doamne ajutã şi sãnãtate multã. (Simona C.)

 

„Am nãscut în mai puţin de o jumãtate de orã”

Numele meu este Andreea, sunt din Bucureşti, şi aş vrea sã povestesc şi eu despre minunea pe care a fãcut-o Sfântul Nectarie la sfârşitul anului 2009, când s-a nãscut fiul nostru.

Am aflat de Sfântul Nectarie şi cã o parte din sfintele sale moaşte se aflã la Mãnãstirea Radu Vodã, abia în 2009 – deşi locuiam în Bucureşti din 2003 –, anul în care am şi rãmas însãrcinatã. Deoarece am aflat din mãrturii cã Sfântul Nectarie ajutã la naştere grabnicã şi uşoarã, am început şi eu sã citesc acatistul şi sã merg la Radu Vodã pentru a mã închina la sfintele moaşte. Sarcina pot spune cã a fost destul de uşoarã, singura problemã pe care am avut-o a fost tensiunea, care era în jur de 16 cu 8 sau 9, adicã destul de mare, şi medicul de familie mã sfãtuia sã nasc prin cezarianã, ca sã nu aparã probleme mari la naştere: hemoragie sau chiar mai rãu. Eu însã nu voiam sã nasc prin cezarianã, ci natural, punându-mi nãdejdea în ajutorul Maicii Sfinte şi al Sfântului Nectarie.

Deşi trebuia sã nasc pe la jumãtatea lui noiembrie, bebeluşul nu dãdea niciun semn cã ar fi pregãtit sã se nascã. Abia la sfârşitul lui noiembrie, când aproape cã depãşisem cu 2 sãptãmâni perioada normalã de sarcinã, într-o noapte de sâmbãtã spre duminicã, au început durerile intense, care vesteau hotãrârea bebeluşului de a veni pe lume. Deşi pe toatã perioada sarcinii tensiunea mea fusese ridicatã, când am ajuns la spital, tensiunea era de 14 cu 8, mult mai micã decât pânã atunci, şi cu o orã înainte sã nasc scãzuse chiar la 10 cu 7.

Sfântul Nectarie mi-a ascultat rugãciunile şi am nãscut foarte repede, în mai puţin de o jumãtate de orã, fãrã sã simt nicio durere, un bãieţel sãnãtos, de numai 2 kg jumãtate, care însã a recuperat foarte repede. Avea peste 4 kg înainte de sfârşitul primei luni de viaţã.

O altã minune pe care a fãcut-o Sfântul Nectarie cu bãieţelul nostru a fost când avea vreo câteva luni şi fãcea febrã foarte mare, 39. Am mers cu el la pediatru care, slavã Domnului, nu este genul care îi dã un pumn de pastile, ci doar l-a consultat, a vãzut cã nu are roşu în gât, nimic la plãmâni, nu tuşea şi ne-a spus cã poate fi un început de virozã, dar nu pare nimic grav, sã-i punem supozitoare şi sã-i dãm lãptic, mai mult nimic.

Zis şi fãcut, însã a doua zi şi a treia zi, la fel, febra îi urca la 39 dacã nu-i puneam supozitor. Atunci i-am zis soţului sã ne îmbrãcãm şi sã mergem la Radu Vodã, la Sfântul Nectarie, cã eu nu-i mai pun copilului niciun supozitor. Şi dupã ce am fost cu el la Sfântul Nectarie, i-a scãzut febra şi a doua zi n-a mai avut absolut nimic. Mare eşti, Doamne, şi minunate sunt lucrurile Tale! Slavã Þie, Doamne, pentru sfinţii pe care ni i-ai dãruit ca ajutãtori şi mijlocitori! (Andreea)

 

„Virusul a dispãrut complet, fãrã niciun tratament”

„Mare este Dumnezeu întru sfinţii Sãi.”

Am şi eu de mãrturisit mai multe minuni fãcute de Dumnezeu prin intermediul sfinţilor Sãi în legãturã cu mine şi familia mea. De-a lungul vieţii am primit mereu ajutor de Sus, chiar dacã nu îl meritam, dar ceea ce vreau acum sã spun este cã l-am simţit în faţã, cerând ajutor de la sfinţi, printre care Sfântul Ierarh Nectarie. Nu mai reţin cum am aflat de Sfântul Nectarie, ştiu doar cã am citit viaţa lui, cu minunile fãcute oamenilor din Grecia şi celor care ajungeau la moaştele sale. Aşa am început sã citesc acatistul lui şi sã cer ajutor pentru a mã angaja conform pregãtirii mele profesionale. Citeam acatistul lui într-o zi şi, în a doua zi, pe cel al Sfântului Ioan Rusul. Dupã un timp, am participat la un concurs şi l-am luat dar, pentru cã nu m-am încrezut total în puterea lor, nu am nimerit-o aşa de bine.

Am trecut prin momente mai grele şi umilitoare (pe care le meritam), pânã când mi-a venit rândul şi m-am aşezat la locul meu, acolo unde îmi plãcea (ca asistentã medicalã) dupã ce i-am rugat din nou pe Sfântul Nectarie, pe Sfântul Ioan Rusul şi pe Sfântul Serafim de Sarov, şi mai ales cu ajutorul şi binecuvântarea duhovnicului meu.

Dupã un an şi jumãtate, pentru pãcatele mele, m-am îmbolnãvit de hepatitã cu virus C, foarte agresivã, cu simptome foarte urâte. Am cerut ajutorul celor de lângã mine, care s-au rugat, precum şi duhovnicului meu şi am început din nou sã citesc Acatistul Sfântului Nectarie, al Sfântului Pantelimon, al Sfântului Înger pãzitor şi, tocmai în acea perioadã, au venit la noi în oraş moaştele Sfântului Nectarie. Am avut o mare bucurie când eu, o pãcãtoasã, am avut ocazia sã mã închin acestui mare sfânt şi tãmãduitor. Am plecat din spital în halat (biserica era aproape), şi m-am rugat sfântului sã mã vindece.

În ziua când au fost luate moaştele sale din oraş, l-am rugat sã mai treacã o datã pe la mine şi, în ziua aceea, seara a venit o prietenã de-a mea cu icoana lui, primitã atunci de la un preot, şi mi-a dãruit-o mie. Nu-mi venea sã cred cã mi se întâmplã mie. Apoi evoluţia bolii a fost foarte bunã, spre surprinderea medicilor, rezultatul analizelor a ajuns aproape de normal. Dupã trei luni, virusul a dispãrut complet, fãrã niciun tratament. Asta a fost o mare minune pentru mine, dar şi pentru medici. Mai târziu am ajuns şi la Iaşi, la biserica Sfântului Nectarie, şi am dat un pomelnic de mulţumire. De asemenea, am în casã ulei de la sfintele sale moaşte cu care ung copiii de câte ori îi doare câte ceva, şi ajutorul lui nu întârzie sã aparã. (Argentina Enache, Vaslui)

 

„Medicii nu ne dãduserã mari speranţe”

Nu ştiu exact cum sã mã exprim mai bine şi mai pe înţeles pentru a vã relata ajutorul primit de noi de la bunul Sfânt Nectarie. În vara acestui an ne-am îngrijorat pentru o mãtuşã care avea mai multe probleme de sãnãtate, care acum i s-au agravat foarte tare dar, având credinţã în Dumnezeu şi în Sfântul Nectarie, grabnic ajutãtor al celor aflaţi în suferinţe, am reuşit sã o ajutãm pe mãtuşa noastrã. Ea are o boalã din tinereţe, epitaxis, care s-a agravat, intrând în comã, dar noi, eu şi sora mea, am fost alãturi de ea şi citeam lângã patul ei de spital Acatistul Sfântului Nectarie, iar ajutorul nu a contenit sã aparã. Credeam cã o vom pierde şi sufeream mult doar la gândul cã Dumnezeu ar putea sã o ia de lângã noi. Plecasem supãrate şi mai fãrã nicio speranţã seara de la ea, de la spital, iar a doua zi ne era teamã de cum aveam sã o gãsim, cãci nici medicii nu ne dãduserã mari speranţe, pentru cã are o anumitã vârstã şi mai multe boli care se complicaserã, dar Sfântul Nectarie ne-a ascultat rugãciunile şi mãtuşa noastrã s-a însãnãtoşit, dupã ce, câteva zile bune, fusese în comã şi umflatã toatã, plinã de branule şi perfuzii. Mulţumim, Sfinte Nectarie, şi ajutã-i pe toţi cei care sunt în nevoi şi suferinţe. Doamne, ajutã-ne! (Carmi) „Cãutãm ceva sau pe cineva ce poate face o minune”

Ne aducem aminte de Dumnezeu doar la suferinţã şi necaz. Pe ultima sutã de metri, cãutãm ceva sau pe cineva ce poate face o minune pentru a ne rezolva problema sau problemele.

Aşa l-am descoperit şi eu pe Sfântul Nectarie. M-am bucurat tare mult sã vãd câtã lume îi mulţumeşte pentru ajutorul primit prin mijlocirea lui. Am citit cu lacrimi în ochi despre viaţa lui şi minunile fãcute în timpul vieţii, cât şi dupã trecerea sa la Domnul. Am citit cu lacrimi în ochi şi despre minunile fãcute de alţi sfinţi pentru a ne ajutora pe noi, pãcãtoşii.

Acum trei sãptãmâni am început sã citesc Acatistul Sfântului Nectarie, cerându-i ajutor în multele probleme pe care le am. O durere la gât, foarte deranjantã, care nu mai trecea de câteva luni, s-a atenuat foarte mult şi m-a determinat sã nu întrerup cititul acatistului. Probleme mai am destule, mai ales sufleteşti, dar sper ca, prin rugãciune, Bunul Dumnezeu şi Maica Domnului împreunã cu sfinţii Sãi sã mã ajute sã trec cu bine peste ele. Nu ştiu ce aş face dacã în momentele de supãrare nu aş avea lângã mine iconiţele sfinţilor mei dragi, pe care îi rog sã nu mã lase la greu. Mulţumesc Maicii Domnului, Sfintei Parascheva, Sfântului Nectarie, Sfântului Antonie, pãrintelui Arsenie Boca pentru mijlocirile lor cãtre Dumnezeu şi pentru cã, în momente triste, nu mã abandoneazã. Doamne, ajutã-ne! (Mihai Daniel)

 

„Mã rugam sã pot suporta durerile”

Şi pe mine m-a ajutat Sfântul Nectarie de câteva ori. Când eram însãrcinatã cu primul copil, am fost la Mãnãstirea Radu Vodã, m-am închinat la moaştele sfântului şi m-am rugat pentru copil şi pentru o naştere uşoarã. Înainte de naştere, când au început contracţiile, am citit acatistul sfântului. La spital am aflat cã mai am de aşteptat pânã sã nasc. Era sâmbãtã noaptea şi îmi fãceam griji cã doctoriţa mea nu o sã ajungã la timp. Noaptea, în timpul contracţiilor, mã rugam sã pot suporta durerile. Dimineaţa, moaşa mi-a spus cã voi naşte probabil peste câteva ore bune. Deşi contracţiile erau suportabile, eram obositã dupã o noapte nedormitã şi voiam sã nasc imediat. Astfel, pe la 7 şi jumãtate duminicã dimineaţa, îi spuneam la telefon soţului cã nu trebuie sã se grãbeascã spre spital, cã nu nasc încã. Dar imediat a venit doamna doctor, m-a consultat şi mi-a spus cã o sã nasc repede. Şi aşa a şi fost. La 8:45 deja nãscusem, natural şi fãrã anestezie. Soţului nu i-a venit sã creadã cã am nãscut aşa de repede. Totul a decurs bine şi a doua zi, dupã prânz, eram deja acasã cu copilul.

Altã datã, sfântul m-a ajutat sã trec mai uşor peste o indigestie cu dureri abdominale insuportabile (posibil chiar o crizã de apendicitã). Dupã ce am citit acatistul sfântului şi m-am uns pe locul dureros cu ulei sfinţit, luat de la mãnãstirea din Eghina (Dumnezeu m-a ajutat sã merg în pelerinaj, acolo, acum vreo 3 ani), am fãcut repaus la pat şi durerea s-a potolit. Sfântul m-a ajutat şi când am avut neînţelegeri în familie. Mulţumesc, Sfinte pãrinte Nectarie! (Adriana S.)

 

„L-am vãzut pe sfânt în vis…”

„Cine poate spune mulţimea minunilor tale, sfinte al lui Dumnezeu? Bucurã-te, prieten al creştinilor care dau mãrturie despre puterea ta!”

Vã scriu din dorinţa de a împãrtãşi şi altor oameni minunile Sfântului Nectarie de la Eghina. Cu câteva sãptãmâni, sau chiar cu o lunã înaintea Postului Mare al anului 2011, am primit o veste tulburãtoare. Mamei mele, Ecaterina, care se afla la muncã

în Spania, îi apãruse un nodul la stomac şi o deranja din ce în ce mai mult. Plângeam, simţeam cum mi se învârte pãmântul sub picioare – vã scriu şi retrãiesc acele momente –, dar nu era imposibilul. Mi-am îndreptat din nou mintea spre Împãrãteasa cerului şi a pãmântului, care lucrase cu mine multe minuni deja. „Lãudaţi-o şi preaînãlţaţi-o, cã mult poate rugãciunea ei înaintea Fiului!”

Trei dimineţi la rând, ducându-mi bãieţelul la grãdiniţã, o întrebam pe Preasfânta Nãscãtoare de Dumnezeu la cine sã mã rog. În urmãtoarea zi m-am întâlnit cu un suflet plãcut lui Dumnezeu, care m-a îndrumat sã mã rog la Sfânta Muceniţã Ecaterina sau la Sfântul Ioan din Kronstadt. Am cumpãrat Acatistul Sfintei Muceniţe Ecaterina, dar pe al Sfântului Ioan nu l-am gãsit. Privirea mi s-a alipit de o cãrţulie: „Acatistul Sfântului Ierarh Nectarie – tãmãduitor de cancer şi de toate bolile.” Am hotãrât sã o cumpãr, am cerut şi ceva despre viaţa şi minunile lui. Aşa mi l-a trimis Maica Domnului pe iubitul meu sfânt. De-atunci, minunile Sfântului Nectarie în familia mea nu înceteazã. Îmi doream icoana sfântului, m-am adresat la biserica din apropiere, simţeam cã o voi gãsi.

„Ieri am primit-o, dar noi nu am fãcut comanda, ea a venit singurã”, a rãspuns vânzãtorul. Mi s-au umplut ochii cu lacrimi, erau fix douã icoane, una pentru mine şi una pentru mama. Oare aceasta nu-i o minune? Am început a citi minunile sãvârşite de sfânt şi am adormit. În timpul somnului am simţit o bucurie „cereascã”, câteva secunde. Nu ştiu cum sã vã explic, însã pe pãmânt nu simţi aşa ceva, orice bucurie ai avea. M-am îndoit, însã a doua seara s-a repetat întocmai. Sfântul mi-a dat de ştire cã mã vã ajuta! Înarmându-mã cu post şi rugãciune, am intrat în Postul Mare. În miercurea Sãptãmânii Mari, pe la orele cinci, dupã citirea acatistului, am aţipit şi, brusc, am simţit o adiere puternicã de mirosuri plãcute. M-a frapat faptul cã le simţeam pe partea dreaptã a nasului, care era complet astupat. Când închideam ochii, mirosurile deveneau din ce în ce mai pronunţate, le-am simţit în jur de jumãtate de orã.

A doua searã, citind acatistul, l-am vãzut pe sfânt în vis, cum stãtea la racla sa, primind oameni. Eu eram în alt rând, împreunã cu alţi oameni necunoscuţi, dar nu-i vedeam faţa, ci doar simţeam minunile pe care le sãvârşea. În acest timp, ne înspãimântam şi cântam cu glas tare: Cu noi este Dumnezeu, înţelegeţi neamuri şi vã plecaţi, cãci cu noi este Dumnezeu.

A doua zi am aflat cã pânã-n ziua de joi s-a cântat acest tropar. Oameni buni, cu lacrimi în ochi vã scriu, îi simţeam şi îi simt prezenţa peste tot! Mã ajuta în tot ceea ce fãceam. Revenisem la serviciu dupã concediul de maternitate şi trebuia sã-mi confirm certificatul de grad la specializare. În ziua de susţinere a tezei, comisia de la minister nici nu a fost prezentã, a transmis sã fim ascultaţi de şefii din cadrul instituţiei. Pe când vã scriu, îmi dau seama: cum de nu am observat minunea pânã acum?

Bãieţelul meu de patru anişori, care avea mari probleme cu nasul, la o aşa vârstã fragedã, era programat pentru operaţie. Acum, el nu mai are nevoie de niciun tratament sau intervenţie chirurgicalã. Toate aceste minuni şi multe altele s-au întâmplat în timpul în care mã rugam pentru sãnãtatea mamei mele, în acele 40 de zile de post şi rugãciune. Revin la subiect. Cât timp a trecut, nu ştiu exact, cam vreo 6 luni şi mama mea s-a însãnãtoşit. Nodulul şi durerile ei au dispãrut complet. Cum aş putea, sfinte al meu, sã-ţi mulţumesc?! Aş vrea ca urmãtorul meu copil sã-ţi poarte numele… (Iuliana Crîşmaru, Chişinãu)

 
„M-am trezit cu o boalã fãrã leac”

Mã numesc Mariana Oprea şi vã relatez urmãtoarele: acum 4 ani, dupã o lungã şi grea suferinţã, mama mea bolnavã, care avea metastazã, şi-a dat sufletul lângã mine, în timp ce o ţineam de mânã. La nici doi ani, când rana sufletului meu nici nu s-a cicatrizat, a decedat şi tatãl meu brusc, urmare a unui atac cerebral. Astfel, pe acest pãmânt, am rãmas singurã; nu am fraţi, nu am pãrinţi, nu am copii. Îi am doar pe Bunul Dumnezeu şi pe Sfânta Fecioarã Maria, împreunã cu toţi sfinţii.

Dupã decesul tatãlui meu, aveam sã primesc o loviturã şi mai puternicã, de parcã nu le trãisem pe toate pânã acum, şi anume, m-am trezit cu o boalã fãrã leac. A început cu o ameţealã puternicã de se învârtea casa cu mine. Am început investigaţiile, care au durat şase luni de zile, pentru a fi stabilit diagnosticul, timp în care, la orice specialist mergeam, mi se prescria alt tratament.

Am ajuns la spitalul ORL, unde, în final, s-a pus un diagnostic corect şi anume „vertij benign poziţional dreapta”, o boalã foarte rar întâlnitã şi despre care nu prea se ştie mare lucru în viaţa de zi cu zi. Decalcifierile din urechea internã îmi dãdeau aceste ameţeli – adicã deplasarea otoliţilor. Repoziţionarea acestora se face numai prin „manevre” – exact acesta e termenul medical. Numai cã totul este pe viu, cum se zice, adicã medicul îţi declanşeazã criza, în acele momente urli ca din gurã de şarpe, pur şi simplu vezi cum se scufundã pãmântul, eşti în infern, un nor negru te învãluie şi urli de teamã.

La prima şedinţã nu am rezistat, am fãcut atac de panicã şi am plecat acasã. Abia la a doua şedinţã am fãcut faţã cât de cât, dar, dupã 20 de minute de ţipete, dupã ce medicul mi-a fixat otoliţii la locul lor, a început, abia acum, calvarul: timp de 48 de ore nu ai voie sã întorci capul, sã te apleci, trebuie sã bei cu paiul, iar farfuria cu mâncare trebuie sã o aduci la nivelul gurii.

Tot 48 ore nu ai voie sã dormi decât la 90°, adicã în şezut. ţinând cont cã nu am niciun sprijin uman aici pe pãmânt, m-am rugat la Dumnezeu şi la toţi sfinţii sã mã ajute, sã îmi aline durerea şi disperarea.

Paşii mi-au fost îndreptaţi cãtre Sfântul Nectarie: dupã ce am fost la câteva slujbe, mi-am cumpãrat cãrţile cu Sfântul Nectarie, viaţa, acatistul, am luat ulei de la candelã, cu care mã ungeam seara cu lacrimi în ochi şi din tot sufletul meu. Tot 48 ore nu ai voie sã dormi decât la 90°, adicã în şezut. Þinând cont cã nu am niciun sprijin uman aici pe pãmânt, m-am rugat la Dumnezeu şi la toţi sfinţii sã mã ajute, sã îmi aline durerea şi disperarea.

Paşii mi-au fost îndreptaţi cãtre Sfântul Nectarie: dupã ce am fost la câteva slujbe, mi-am cumpãrat cãrţile cu Sfântul Nectarie, viaţa, acatistul, am luat ulei de la candelã, cu care mã ungeam seara cu lacrimi în ochi şi din tot sufletul meu. Astfel încât, la urmãtoarea şedinţã, mãrturisesc cã medicul m-a întrebat de ce am venit, cã nu sunt în crizã şi nu am nimic, totul era perfect, la fel ca la orice om sãnãtos. A încercat şi mi-a fãcut toate testele posibile, dupã care am plecat acasã plângând de fericire pe stradã, mai ales cã pentru mine era un calvar chiar şi sã mã rog de cineva sã mã ducã la spital, pentru cã nu mã primeau decât cu însoţitor, existând riscul sã ameţesc brusc şi sã cad pe stradã.

Mulţumesc, Sfinte Nectarie, pentru sãnãtatea pe care mi-ai redat-o şi minunea pe care ai fãcut-o cu mine. În continuare merg la Sfântul Nectarie, îmi place foarte mult duminica la paraclisul Maicii Domnului şi, ori de câte ori am drum pe lângã Mãnãstirea Radu Vodã, mã duc sã îi mulţumesc Sfântului Nectarie şi sã îmi cumpãr cãrţi bisericeşti.

Rugãciunile mele cu lacrimi fierbinţi şi stãruinţã mi-au adus rezultate imediate, o mare minune mi-a dat Dumnezeu alãturi de Sfântul Nectarie. Rugaţi-vã mult şi rezultatele vor veni cãtre toţi. (Mariana Oprea)

Sursa: din volumul “Sfântul Nectarie -Vindecãri minunate” – Edit.Aeropag, Edit. Meditatii – Buc. 2012

Bucură-te, Sfinte Ierarhe Nectarie, mare făcătorule de minuni!

Citiţi şi:

Sfantul Nectarie de Eghina (9 nov.) – Vindecatorul de cancer